banner home

Facebook Button

Het Adelbert bestaat 60 jaar. Vanaf het begin heeft men de hoogtepunten van elk schooljaar vastgelegd in een fotoboek. In het begin (1953) waren dit plakboeken.
De foto's werden in die tijd gemaakt door Rinus Smit, amanuenses natuurkunde. Nadat Rinus met pensioen is gegaan heeft vooral Wim van Beekum  (TOA natuurkunde) deze taak op zich genomen. Jaar op jaar verscheen er van zijn hand een kleurrijk plakboek vol foto's van feesten, klassen, jubilea en diploma-uitreikingen. 

voorkant pb015Later stapte men voor het deel dat over leerlingen ging op initiatief van Anton Lancel jr. over op een beeldverslag middels het uitbrengen van een jaarboek. Het eerste jaarboek verscheen in september 1989 en bevatte beelden van de hoogtepunten van het schooljaar 1988-1989. Samen met een jaarboekcommissie werd elk jaar een jaarboek gemaakt.
Het laatste jaarboek dat verschenen is ging over het schooljaar 2010 - 2011. Daarna is men gestopt met het maken van jaarboeken en is men overgestapt op het vastleggen van de hoogtepunten van een schooljaar middels de website van de school.
Het aantal plakboeken bedraagt ruim 50.
Daarnaast zijn er nog rmeer dan 40 toneelplakboeken die t.z.t. ook op deze site kunnen worden bekeken.
De eerste plakboeken zijn inmiddels gedigitaliseerd en zullen binnenkort op de website van de VOLAC verschijnen. 
In verband met de privacy krijgen alleen geregistreerde oud-leerlingen en oud-personeel toegang tot deze plakboeken.

Reageren op de inhoud van de plakboeken kan altijd.

Stuur je reactie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.