banner home

Facebook Button

dscn9990Vanaf het begin van de school zijn er filmpjes gemaakt. Eerst door conrector Jo Brons met het formaat "normaal 8", zonder geluid en allemaal in zwart/wit.
Hij was de eerste die het Adelbert in de jaren zestig vastlegde met een "jaarjournaal". Alle originele films van Jo Brons zijn bewaard gebleven en gedigitaliseerd. Een aantal zijn te zien op de VOLAC site!
Na het afscheid van Brons nam aardrijkskunde docent Douwe de Boer zijn taak over en filmde hij belangrijke gebeurtenissen in "super-acht", in kleur en later met geluid. Deze films zijn allemaal gedigitaliseerd en de digitale kopie├źn bevinden zich in het VOLAC-archief.
Inmiddels had de video zijn entree gemaakt en toog Wim van Beekum met een grote camera en een los over zijn schouder hangende VHS recorder op pad. Ook deze VHS films zijn bewaard gebleven en worden nu op onderwerp gedigitaliseerd.
Daarna werd het vastleggen van gebeurtenissen op bewegende beelden steeds eenvoudiger en werd het archief verrijkt met talloze andere filmpjes.
De bedoeling is dat een klein stukje van een film  te zien zal zijn op facebook en youtube.
De hele film zal om privacy redenen alleen op het gesloten deel van de VOLAC site kunnen worden bekeken.